تماس با نماپلان

طراحی چه نمایی برای ساختمان بهتر است؟

طراحی چه نمایی برای ساختمان بهتر است؟


ساختمان شما حتی اگر با معماری خوب و متریال درجه یک ساخته شده باشد ولی فاقد نما باشد و یا نمای درخور و مهندسی شده ای نداشته باشد قطعاً جذابیتی برای مالک و یا خریدار ساختمان نخواهد داشت در نتیجه انتخاب یک تیم طراحی متخصص و حرفه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در این مقاله سعی داریم نما را تعریف کرده، انواع آن را نام برده و اصول و ضوابط آن را تا حدودی بیان کنیم و به معرفی نمای مناسب برای هر بنا بپردازیم.
به پوشش فضای خارجی ساختمان، نما گفته میشود.  مهم ترین فاکتور در یک ساختمان که در وهله اول توجه عابران را به خود جلب می کند، نمای آن است. نما در حقیقت هویت یک ساختمان می باشد.
ساختمان ها از مولفه هایی هستند که می توانند با ظاهر زیبای خود، در زیبا سازی  شهر و محیط اطراف تاثیرگذار باشند.
طراحی نما نیز مانند سایر موارد معماری، ضوابط و اصولی دارد که رعایت آن منجر به طراحی و اجرای ایده آل و ایمن می شود.
نکته مورد توجه در طراحی نما در نظر گرفتن بودجه و توان مالی کارفرما می باشد.
 نمای ساختمان به دلیل اینکه تحت تاثیر عوامل بیرونی و جوی قرار دارد باید به صورت تخصصی طراحی شود و در اجرای آن از متریال های مناسب استفاده گردد. مصالح و متریال های مورد استفاده باید دارای کیفیت قابل قبولی باشند. طراحی و اجرای مناسب نما، از ساختمان در مقابل تهدید های بیرونی و طبیعی نظیر عوامل جوی، اقلیمی و... محافظت می کند. توجه به طراحی نما مناسب با بافت و هماهنگی منطقه نیز حائز اهمیت می باشد.
نکته بعدی رعایت اصل تناسب و تقارن در طراحی  است. انتخاب رنگ مناسب نیز از دغدغه های موجود برای طراحی نما می باشد. در طراحی نما از یک یا دو عنصر استفاده کنید زیرا شلوغی زیاد باعث کاهش زیبایی بنا می گردد.
فاکتور بعدی در طراحی نما خلاقیت در نورپردازی نما می باشد. با یک نورپردازی مطلوب می توانید علاوه بر روز، در شب نیز جلوه منحصر به فردی به ساختمان خود بدهید.  
طراحی نما می تواند با توجه به بودجه و سلیقه کارفرما، شرایط اقلیم و محیط و انتخاب آرشیتکت به صورت کلاسیک و سنتی، نئوکلاسیک و مدرن و مینیمالیستی باشد.

 

 

 

 


نمای کلاسیک:


یکی از نماهایی که از قدیم طرفداران زیادی دارد و به معماری سنتی نزدیک تر است، نمای کلاسیک نام دارد. این نما بازمانده ایران باستان می باشد و به دلیل شاخصه های مشترک که با معماری روم باستان دارد، نمای رومی نیز نامیده می شود.
گرچه برخی منتقدان معتقدند که نمای کلاسیک با فرهنگ ایرانی سازگار نیست ولی یکی از دلایلی که می توانیم این سبک را با معماری ایرانی همسو بدانیم نگاهی به سازه های گذشته مانند تخت جمشید می باشد که نشان دهنده این است که با سبک معماری کلاسیک در تضاد نیست.
طراحی نما به سبک کلاسیک به ساختمان شما جلوه ای با شکوه و مجلل می دهد. از اصول طراحی این نما رعایت تقارن و نظم، اجرای قوس ها، استفاده از کتیبه، اجرای ستون و استفاده از المان و مجسمه را می توان نام برد.
نکته قابل توجه این است که در طراحی نمای کلاسیک اول از همه باید بودجه کارفرما را در نظر گرفت چون این نما با وجود کیفیت و زیبایی به دلیل جزییات بیشتر، هزینه بیشتری را در پی خواهد داشت.